Övriga strålskydd

Strålskyddskabinett med luckor av blyglas
Detta kabinett är tillverkat med ett strålskydd på 2mm bly. Ramen är uppbyggd av aluminium profiler och sidorna är tillverkade som en sandwich konstruktion med 2mm blyplåt i mitten.

Glasluckorna har blyglas med en blyekvivalent på 2mm Pb.Kabinettet rymmer 3 st utrymmen. Det stora utrymmet är exponeringsdelen. Det minsta utrymmet är avsett för reglage mm. Det mellanstora utrymmet är avsett för röntgenröret samt en frånlufts fläkt.Bildserien visar kabinettet med och utan sidor. Sidorna kan enkelt hängas av för omdisponering i de olika utrymmena.

kabin1kabin2kabin3kabin4

Bänkstrålskydd, samt blytegel 50x100x200mm.Bänkstrålskydd i rostfritt stål, med 30mm bly. Blyglas med 30mm Pb ekv.Riskavfallsbehållare med 100mm blyRiskavfallsbehållare med 100mm blyLåda för riskavfallmonitor3

Riskavfallsbehållare
Dessa riskavfallsbehållare har 1 – 5mm bly inkapslat i stommen. Behållarna kan även tillverkas med kraftigare blyplåt. Ytan är av högtryckslaminat för enkel rengöring, och dekorativa kantlister av lackerad rödbok.

RiskavfallsbehållareRiskavfallsbehållareRiskavfallsbehållareRiskavfallsbehållare

Utjämningskilar
Vi tillverkar utjämningskilar som till skillnad mot kilar av aluminium är transparent och släpper igenom ljuset när man skall rikta in sig mot det som skall exponeras. Dessa är också mycket lättare än aluminium vilket är en fördel om oturen skulle vara framme och en kil ramlar ner på en patient.

Detta är bilder av en modell på utjämningskilar som vi tillverkar. Kilarna är tillverkade av blyakryl, och är helt transparenta. Denna modell fästes på röntgenutrustningen med magneter som är infrästa i glaset.

UtjämningskilarUtjämningskilar

För mer information klicka här