Övriga strålskydd

Våra övriga strålskydd
Dessa strålskydd är utformade efter kunders egna önskemål. Vi är inte rädda för nya utmaningar, så tveka inte att höra av er!

Kontakta oss 

Telefon: 011-12 74 80
stefan@skarmteknik.se

Strålskyddskabinett med luckor av blyglas

Detta kabinett är tillverkat med ett strålskydd på 2mm bly. Ramen är uppbyggd av aluminium profiler och sidorna är tillverkade som en sandwich konstruktion med 2mm blyplåt i mitten.

Glasluckorna har blyglas med en blyekvivalent på 2mm Pb.Kabinettet rymmer 3 st utrymmen. Det stora utrymmet är exponeringsdelen. Det minsta utrymmet är avsett för reglage mm. Det mellanstora utrymmet är avsett för röntgenröret samt en frånlufts fläkt.Bildserien visar kabinettet med och utan sidor. Sidorna kan enkelt hängas av för omdisponering i de olika utrymmena.

Riskavfallsbehållare
Dessa riskavfallsbehållare har 1 – 5mm bly inkapslat i stommen. Behållarna kan även tillverkas med kraftigare blyplåt. Ytan är av högtryckslaminat för enkel rengöring, och dekorativa kantlister av lackerad rödbok.
Bänkstrålskydd
På första bilden finner du ett bänkstrålskydd i rostfritt stål, med 30mm bly. Blyglas med 30mm Pb ekv.
Andra bilden visar ett bänkstrålskydd samt blytegel 50x100x200

MAVIG – Övriga strålskydd

Strålskyddsdraperingar

Decennier av erfarenhet gällande strålskydd ligger bakom den optimala utformningen på MAVIGs skyddsdraperingar. Draperingarna är ergonomisk utformade för att ge ett utmärkt skydd samtidigt som de är anpassade för patientens komfort.
För att läsa mer om deras 2 modeller kan ni klicka här!

ST-FS5AMM – Drapering med cut-out för femoral tillgång

Storlek: 75 x 36 cm / 29,5 x 14,2 tum
Blyekvivalent: Pb 0,50 mm
Vikt: 1,31 kg / 2,89 lbs

ST-RZ5AMM – Drapering för radiell åtkomst

Storlek: 75 x 40 cm / 29,5 x 15,7 tum
Blyekvivalent: Pb 0,50 mm
Vikt: 1,56 kg / 3,44 kg